1661182196740_arcalis_sivu_33-me.png

Ter­ve­tu­loa Arca­lik­seen!

Olemme foorumiroolipeli, joka sijoittuu fiktiiviseen fantasiakeskiaikaan sekä Arcalis-nimiseen valtioon. Peli on K18.


Arcaliksessa yhdistyvät kaksi pelattavaa lajia: ihmiset ja fafnirit; lohikäärmeenveriset, haltiamaiset olennot, jotka asuttavat Lunae-saarta pienen merimatkan päässä. Ihmisiä hallitsee kansaansa rakastava monarkia, fafnireita taas yksinäinen kuningas, joka ei ole tähänkään päivään mennessä suostunut kruunaamaan itselleen kuningatarta. Molemmat lajit tulevat verrattoman hyvin toimeen keskenään, niin jalokiviä ja rikkauksia rakastavat fafnirit, kuin rauhalle elävät ihmisetkin.  


Molempien arkea varjostavat kuitenkin roisit meri- ja maantierosvot, jotka seilaavat Vapailla merillä ja ryöstelevät pieniä satamakyliä ja niiden laivoja. Heidän elintapoihinsa ei kuulu paikalleen asettuminen, joten rosvoleirejä löytyy sieltä täältä.  


Mihin sinun hahmosi tarina sijoittuu?

1661015629407_humans-icon-sm.png

Ihmiset ovat ikiaikaisen monarkian kansaa. Heitä on aina johtanut halu kehittää ja kartoittaa ympäröivää maailmaa. Magian synnyinlahjan uupuessa ihmiset ovat pyrkineet löytämään sitä hengellisin keinoin.


Koska magian tuoma helppous uupuu ihmiskansalta, he arvostavat ahkeruutta ja kovaa työtä. Tällaista kurinalaisuutta pidetäänkin joidenkin fafnirien puolesta turhana.


Ulkonäöllisesti ihmiset voivat olla realismin rajoja venyttäviä. He voivat omata esimerkiksi erikoisen väriset hiukset, silmät tai ihonvärin. Taiteilijan vapaus on sallittua ja suotavaa!


1661015579945_fafnir-icon-sm.png

Fafnirit ovat Arcaliksen maagista kansaa. Vanhat uskomukset kertovat heidän polveutuvan kultaa ja jalokiviä rakastavista lohikäärmeistä. Tästä kenties juontaakin heidän synnyintaitonsa: jokainen fafnir kykenee hallitsemaan magiaa.


Fafnirit tunnetaan koristeellisista olemuksistaan ja kodeistaan. He rakastavat vapautta ja luksusta, ja ihmiset paheksuvatkin heidän hedonistista kulttuuriaan. 


Fafnirit muistuttavat ulkonäöllisesti tyypillisiä fantasiaviihteen ihmismäisiä haltioita. Heillä on suipot korvat, usein myös jonkinlaiset sarvet, häntä tai muita erikoisia piirteitä jotka erottavat heidät ihmisistä.

Keskiaikaisessa maailmassa ei ole sähköä tai modernia teknologiaa, mutta niitä imitoivia laitteita voi ilmetä peleissä. Arkeen kuuluvat kyllä juokseva vesi sekä simppelit, tulella ja höyryllä toimivat koneet.

Arcaliksessa ei ole yleistä poliisivoimaa, mutta monarkian valtaa suojelevat vartijat ja ritarit. Kruunua vastaan tehdyistä rikoksista rankaistaan sakoilla, tyrmällä, karkoituksella, tai pahimmillaan teloituksella.

Pelimaailman magia on perinnöllistä, vuosisatojen ajan sen voima tosin on laimentunut. Ainoastaan fafnirit kykenevät hallitsemaan sitä, ja heidän keskuudessaan elääkin maageja jotka tutkivat ja opettavat magian käyttöä.

Välimatkat Arcaliksessa eivät ole pelillisesti turhan tarkkoja, joten voit pelata hahmollasi eri paikoissa huoletta, vaikka siirtymisissä kuluisikin loogisesti aikaa. Matkustaminen tapahtuu vesiteitse, hevoskyydeillä sekä patikoimalla.

MAAILMA

Arcalis on valtio, joka pitää sisällään kolme eri lääniä. Arca­lik­sen pää­kau­pun­ki, Bruman vuoristo, sekä Lunaen saari. Lunae toimii myös fafnirien kuninkaan johtamana au­to­no­mia­na, sillä se on heidän kansansa kotisaari. 


Arca­lik­sen ilmasto on vä­li­me­rel­li­sen leutoa, joskin Bruman korkea vuoristo pysyy lumisena ympäri vuoden. Alueet vaih­te­le­vat vaa­ti­mat­to­mis­ta maaseudun ki­vi­ta­lois­ta kau­pun­kien fan­tas­ti­siin lin­nak­kei­siin, ja kaikkea ympäröi fan­ta­sial­la maustettu luonto.

>> Kartta

1661004587524_tumblr_pflrd2Xr6m1r1bz0wo2_540-og.gif
MAGIA

Arca­lik­sen magia on mo­ni­puo­lis­ta ja hie­no­va­rais­ta. Fafnirit syntyvät magian taito suo­nis­saan, kun taas ihmiset eivät edes vuo­si­kausien opis­ke­lul­la kykene sitä hal­lit­se­maan.


Magian hyö­dyn­tä­mi­nen peleissä on va­paa­muo­tois­ta ja roh­kai­sem­me­kin pelaajia ke­hit­te­le­mään erilaisia tapoja sen käyt­tä­mi­seen! Onko faf­nir­hah­mo­si etevä maagi, joka kykenee muut­tu­maan nä­ky­mät­tö­mäk­si tai hal­lit­se­maan tu­len­lies­ko­ja, vai kykeneekö hän hädin tuskin jää­dyt­tä­mään ve­si­la­sis­ta jääpuikon?

1661004309969_tumblr_pflrd2Xr6m1r1bz0wo4_540-og.gif

Copyright

Arcalis RPG on vuonna 2022 rakennettu fiktiiviseen tarinankerrontaan perustuva foorumiroolipeli, jonka luojina toimivat Likanen ja Ruakku.


Sivuston kuvat on lainattu Dragon Prince -animaatiosarjasta.

Linkit ja yh­tey­den­ot­to

Pinterest

Discord -kanava

arcalisrpg (at) gmail.com

© Arcalis RPG 2022. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste